Families First

Families First richt zich op het herstel van relaties binnen het gezin en de directe omgeving. Het draag bij aan het verbeteren van het gedrag van het kind.

Intensieve ondersteuning

Met ‘Families First’ krijgt een gezin intensieve ondersteuning thuis. De situatie is uit de hand gelopen. Het is onduidelijk of de jeugdige thuis kan blijven wonen. Samen pakken we een dreigende crisis aan. Het gezin leert lastige situaties, zoals ruzies, op te lossen en met elkaar in contact te blijven.
Lukt thuis wonen niet meer? Dan kan een kind/ jongere (tijdelijk) ergens anders wonen.

Doelgroep

Gezinnen met een LVG-jeugdige (en/of gedragsproblemen). Door escalaties of een stagnerende opvoedsituatie dreigt een uithuisplaatsing.

Resultaat

Het gezin is in staat stagnaties in de ontwikkeling of opvoeding van het kind zelf op te lossen. Ouders nemen de opvoeding weer op eigen kracht op zich. Zo kan het kind in het eigen gezin blijven wonen. Of weer in het gezin gaan wonen.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Help mee om bewegen voor kinderen mogelijk te maken!

  De Innowalk Pro is een crosstrainer voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ontwikkelcentrum Cocon heeft het getest. De resultaten zijn zo goed, dat ze er zelf één willen aanschaffen. Steun dit doel met uw bijdrage!

  Lees verder
 2. Nieuwe bus voor Pameijer

  Op donderdag 16 maart 2016 ontving Pameijer van het bedrijf Fm Portal® Schoon de sleutels van een nieuwe personenbus. De bus wordt ingezet voor extra vervoer van kinderen die in Ontwikkelcentra ondersteuning krijgen. René Koenen, directeur Fm Portal®, overhandigde symbolisch de sleutels aan Arnold van Doorn, bestuurder Pameijer.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.