Families First

Families First richt zich op het herstel van relaties binnen het gezin en de directe omgeving. Het draag bij aan het verbeteren van het gedrag van het kind.

Intensieve ondersteuning

Met ‘Families First’ krijgt een gezin intensieve ondersteuning thuis. De situatie is uit de hand gelopen. Het is onduidelijk of de jeugdige thuis kan blijven wonen. Samen pakken we een dreigende crisis aan. Het gezin leert lastige situaties, zoals ruzies, op te lossen en met elkaar in contact te blijven.
Lukt thuis wonen niet meer? Dan kan een kind/ jongere (tijdelijk) ergens anders wonen.

Doelgroep

Gezinnen met een LVG-jeugdige (en/of gedragsproblemen). Door escalaties of een stagnerende opvoedsituatie dreigt een uithuisplaatsing.

Resultaat

Het gezin is in staat stagnaties in de ontwikkeling of opvoeding van het kind zelf op te lossen. Ouders nemen de opvoeding weer op eigen kracht op zich. Zo kan het kind in het eigen gezin blijven wonen. Of weer in het gezin gaan wonen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 2. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 3. Ontwikkelcentra: van 2 tot 18 jaar

  Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen of gedragsproblemen hebben een gestructureerde, veilige en stimulerende omgeving nodig, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. In onze zes Ontwikkelcentra (OC’s) krijgen kinderen en jongeren behandeling op maat, bij voorkeur van jongs af aan.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.