Vier trends die de GGZ veranderen

8 februari 2019

Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

Trends

Buurtcirkel gaat uit van de kracht van mensen. De ondersteuning wordt vormgegeven vanuit de behoeften van mensen zelf. Tijdens de prijsuitreiking kwam naar voren dat er vier ontwikkelingen ten grondslag liggen aan de verandering in de ggz waar Buurtcirkel en andere initiatieven voor staan. Bekijk deze trends.

Buurtcirkel

Van steeds meer mensen die jarenlang afhankelijk zijn geweest van zorg wordt verwacht dat zij zelfstandig in een wijk wonen. Zij hebben meestal geen eigen netwerk opgebouwd waarop zij in het dagelijks leven kunnen terugvallen. Buurtcirkel is een concept, dat mensen met een ondersteuningsvraag in de wijk met elkaar verbindt. Ze ontmoeten elkaar regelmatig, ondernemen dingen met elkaar en helpen elkaar op basis van eigen talenten. Dit geeft zelfvertrouwen en maakt mensen sterker. Bekijk de video.

Meer weten?

Er bestaan inmiddels meer dan 70 Buurtcirkels in Nederland. Wilt u meer weten over dit concept? Bekijk www.buurtcirkel.nl. Of neem contact op met accountmanager Ruud van der Kind, 06-22318768.

Vertel het door