Samenwerking Woonbron Zuid-West/Spijkenisse en Pameijer levert nieuwe werkervaringsplekken

Op dinsdag 17 april bekrachtigden woningcorporatie Woonbron en Pameijer hun samenwerking in Hoogvliet. Karin Schrederhof, directeur Woonbron ZWS en Arend Vreugdenhil, bestuurder Pameijer, ondertekenden het contract. Met deze samenwerking kunnen 8 tot 12 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen in de wijk.

Werken voor de wijk

Cliënten van Pameijer kunnen 1 tot 4 dagen per week aan de slag bij Woonbron in Hoogvliet en Heijplaat. Dagelijks maken zij de buitenruimten onkruidvrij, ruimen zwerfval op in brandgangen en rondom de woningen van Woonbron. Ook verrichten ze conciërge-werkzaamheden aan trappenhuizen, algemene ruimtes en parkeergarages. Woonbron coördineert de vragen die vanuit de wijk binnen komen. Leerwerkcoaches van Pameijer ondersteunen de cliënten bij hun werkzaamheden en hun persoonlijke ontwikkeling.

Toeleiding naar werk

Door verschillende werkzaamheden ontwikkelen cliënten verschillende arbeidsvaardigheden. Uitgangspunt is altijd wat iemand wil én waar iemand goed in is. Ook is het mogelijk om binnen dit samenwerkingsverband VCA certificaten te halen. Zo vergroten mensen hun kansen op een betaalde baan.

Uitbreiding

Hoogvliet is niet het eerste gebied waar Woonbron en Pameijer samenwerken. In Rotterdam-West helpen cliënten de wijkconciërge van Woonbron bij vragen uit de buurt. Variërend van boodschappen doen voor mensen die dat (tijdelijk) zelf niet kunnen tot het schoon houden van het wijkgroen. De ervaringen zijn zo positief, zowel vanuit Woonbron en Pameijer als vanuit de buurt, dat besloten is om de samenwerking uit te breiden naar andere gebieden in Rotterdam.

Meer weten?

Wilt u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven? Of wilt u weten wat er mogelijk is in uw gebied? Neem dan contact op met Danijela Ribaric , accountmanager bedrijven.

Vertel het door