Pameijer Werkt wint innovatieprijs West-Brabant

Op donderdag 15 november won Pameijer Werkt de innovatieprijs West-Brabant. De D6-gemeenten (waaronder Roosendaal) roemen onze aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen naar passend werk. Met de innovatiebonus kunnen we nu ook mensen in West-Brabant helpen.

Midden in de samenleving

Met de aanpak van Pameijer Werkt zorgen we er voor dat mensen weer een waardevolle bijdrage kunnen leveren. Niet op een afgesloten terrein of met (ouderwetse) dagbesteding, maar gewoon middenin de samenleving. Inmiddels ondersteunen we zo’n 1.200 mensen bij 85 bedrijven en organisaties. En er komen steeds nieuwe werkplekken bij!

 

Van verslaving naar betaald werk

Willem is één van de mensen die met werk zijn leven weer op de rit heeft. Na jaren verslaving en detentie heeft hij zich met behandeling en ondersteuning ontwikkeld. Begonnen bij een werkproject van Pameijer en uiteindelijke doorgegroeid naar betaald werk bij de Bouwmaat in Schiedam. Hij en zijn werkgever worden nog een paar uur per week ondersteund door een leerwerkcoach.

 

Ondersteuning aan werknemer én werkgever

We ondersteunen niet alleen werknemers, maar ook werkgevers. Bij het creëren van passende functies. Bij dagelijkse activiteiten. En bij administratieve zaken.

 

Ontschotting van budgetten

Om nog meer mensen aan het werk te helpen is ontschotting van budgetten nodig, zowel van de WMO als de Participatiewet. We herhaalden deze oproep tijdens de pitch. En zijn samen met gemeenten op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u als werkgever meer weten over de mogelijkheden voor passend werk in uw bedrijf? Wilt u als gemeente meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen? Neem dan contact op met Steven Mersch, productontwikkelaar Pameijer Werkt, 06-53926041. 

Vertel het door