Pameijer ontwikkelt de ‘Go-Piloot’ tijdens VG Hackathon 2018

Tijdens de VG Hackathon 2018 ontwikkelde Pameijer de ‘Go-Piloot’: een innovatieve en gebruiksvriendelijke toepassing van reallife data voor het informeren van cliënten over aankomst van speciaal vervoer.

Het probleem: stress en onrust bij cliënten

Cliënten moeten soms lang wachten op het speciaal vervoer. Men weet nooit precies wanneer de bus komt. Als de bus eenmaal arriveert, moet men snel klaar staan en instappen. Dit zorgt voor veel onrust en veroorzaakt stress bij cliënten. Tijdens de Hackathon ging Pameijer met dit probleem aan de slag.

Werken aan een innovatieve oplossing

Pameijer had 99 uur de tijd om tot een oplossing te komen. Het team werkte volgens de Lean Startup-methode: het zo snel mogelijk ontwikkelen van een prototype en deze net zo lang testen en verbeteren tot het product of idee aansluit bij de doelgroep. De week bestond voornamelijk uit het probleem en de doelgroep verkennen, brainstormen, canvasmodellen invullen en vooral aannames en ideeën checken bij cliënten, verwanten, collega’s, externen én concullega’s. Op vrijdagmiddag vond de pitch plaats bij de Rabobank in Utrecht voor een voltallige jury en een uitbundige zaal.

Oplossing: de ‘Go-Piloot’

Pameijer bedacht uiteindelijk de ‘Go-Piloot’: een apparaatje dat op basis van reallife data van het vervoersbedrijf een signaal (trilling, geluid of licht) stuurt naar de cliënt als de taxi arriveert. Het tijdstip van verzending van het signaal wordt van tevoren ingesteld en is afhankelijk van de tijd die de cliënt nodig heeft om zich klaar te maken voor vertrek. Het apparaatje kan worden ingeplugd op een zelfgekozen voorwerp, zoals een knuffel of een smartwatch. De 'Go-piloot' voorkomt wachten en daardoor de onrust. Het vergroot hiermee onder andere de zelfredzaamheid en eigen regie van cliënten.

De winst

De eerste landelijke VG Hackathon heeft nieuwe samenwerkingen opgeleverd voor innovatie in de VG sector. Pameijer zal de Lean Startup vaker gaan gebruiken voor innovatieve oplossingen. De komende tijd bekijken we hoe we de ‘Go-Piloot’ kunnen doorontwikkelen tot een nieuw prototype.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ‘Go-Piloot’? Of over andere digitale ondersteuningsmiddelen? Neem dan contact op met één van onze E-health adviseurs.

VG Hackathon.png

Vertel het door