Pameijer ontvangt award voor inzet tegen seksueel geweld

Sinds 2015 is Pameijer netwerkpartner van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Rotterdam. Op dinsdag 29 november ontving Pameijer uit hun handen een Award. Dit gebeurde tijdens de Regiodag Aanpak Seksueel Geweld, bedoeld voor alle organisaties in Rotterdam-Rijnmond die te maken hebben met slachtoffers en plegers van seksueel geweld.

Sociale kaart en training

Pameijer ontwikkelde samen het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam en andere partners een plan voor de aanpak van seksueel geweld bij mensen met een verstandelijke beperking. Zo maken we inzichtelijk bij welke organisaties slachtoffers en plegers kunnen worden behandeld. En verzorgden we, samen met Middin, een training voor Rotterdamse zorgprofessionals in het herkennen van signalen van seksueel geweld. Met als uiteindelijk doel: bewustwording van het probleem en hoe we daar als professionals in kunnen handelen.

Aandacht voor seksueel geweld

Een goede seksuele ontwikkeling en een prettige beleving hiervan zijn belangrijk voor een goede kwaliteit van leven. Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking lopen extra risico om slachtoffer te worden van seksueel geweld. Dat is duidelijk te zien aan het aantal slachtoffers met een verstandelijke beperking dat zich meldt bij Centrum Seksueel Geweld Rotterdam. Extra aandacht voor seksueel geweld bij deze doelgroep is daarom belangrijk. Zowel bij mensen zelf, als bij hun omgeving.

Meer weten?

Heeft u vragen over het herkennen van seksueel geweld bij cliënten? Of de mogelijkheden voor behandeling? Neem dan contact op met Mieke Vermeulen of kijk op de website van Centrum Seksueel Geweld.

Vertel het door