Kies je koers helpt om zelfstandig keuzes te maken

Veel jongeren werken toe naar zelfstandig wonen. Of wonen al zelfstandig. Soms is het lastig om situaties goed in te schatten. Hoe kun je verstandig omgaan met wat je meemaakt in het dagelijks leven? Kies je koers helpt cliënten bij het maken van keuzes.

Nadenken over keuzes

Pameijer gebruikt Kies je koers bij de ondersteuning van cliënten. Het is een programma op de computer of tablet. En helpt via opdrachten bij het nadenken over keuzes in het dagelijks leven. Bij verschillende onderwerpen, zoals werk, vriendschap, relaties en gezondheid.

Interactieve e-learning

Via een interactieve e-learning doen cliënten competenties op die nodig zijn bij dagelijkse situaties. Het leert jongeren antwoord geven op vragen als: wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik belangrijk? De tool ondersteunt bij zes levensterreinen: geld, vrienden en relaties, huis, opleiding, werk en gezondheid. Wensen en mogelijkheden voor de toekomst staan centraal. Het programma kan alleen, of samen met familie of een ondersteuner worden doorgenomen.

Meer zelfvertrouwen

Door de e-learning leren jongeren dat ze vaak meer mogelijkheden hebben dan ze denken. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt hen weerbaarder. Zo is Naduni vanuit een woning van Pameijer verhuisd naar een eigen huis en woont daar samen met haar vriend. Ze deed de opdrachten van Kies je koers samen met haar ondersteuner. Het hielp haar in het bespreekbaar maken van persoonlijke onderwerpen, vooral op het gebied van vriendschap en relaties. Ze werd zich (nog) meer bewust van het aangeven van haar eigen grenzen en het aanbrengen van structuur.

Meer info?

Momenteel werkt Pameijer, met behulp van een subsidie van Citylab010, aan de doorontwikkeling van Kies je koers. Wilt u meer weten over Kies je koers? Of over andere E-producten van Pameijer? Neem dan contact op met Steven Mersch, productontwikkelaar E-ondersteuning, (088) 271 14 98. Of met één van onze e-health adviseursZij helpen u graag verder!

Vertel het door