Eerste cliënt Housing First Bergen op Zoom uitgestroomd

18 oktober 2019

Feest in Brabant! De eerste Housing First cliënt woont sinds vorige week officieel zelfstandig.

Integrale aanpak

Uitgangspunt is het bieden van directe stabiliteit door woonruimte beschikbaar te stellen en van daaruit verder te bouwen. Na een aanbestedingstraject werden Mozaïk (onderdeel van Pameijer) en WijZijn Traverse geselecteerd om aan de slag te gaan. Met succes, want vorige week is de eerste woning officieel ‘omgeklapt’. Een belangrijk moment, omdat dit betekent dat alle betrokken partijen, inclusief de woningcorporatie, expliciet hun vertrouwen uitspreken in de groei van de cliënt en de begeleiding.

Heleen Vosse, casemanager Mozaïk: ‘succesfactor is de samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties, de woningcorporaties en de gemeente. Housing First kent geen contra-indicaties, waarmee we de bestaande hokjes kunnen doorbreken en maatwerk kunnen toepassen. Zo intensief als nodig, zo laagdrempelig als mogelijk. Samen met deze cliënt hebben we alle (administratieve) hobbels overwonnen, zoals het verkrijgen van documentatie, een stabiel inkomen en positieve aanwezigheid in de buurt vanuit het principe van ‘een goede buur’. Wij zijn dan ook enorm trots dat we de sleutel officieel hebben kunnen overdragen!’

Informatie

Mozaïk heeft momenteel 10 Housing First trajecten lopen in Bergen op Zoom. Op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op via 088-2710000 en vraag naar Heleen Vosse, Samira Aguezal of Anthony van Kaam.

Vertel het door