woonlocatie Westvest

Woonlocatie Westvest is in een rustige straat in het historische centrum van Schiedam. Je hebt er je eigen kamer. De andere bewoners kun je ontmoeten in de gezamenlijke woonkamer, voor bijvoorbeeld een praatje of kopje koffie. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We ondersteunen je zodat je na een jaar weer zelfstandig kunt wonen.

Hoe woon je?

Bij Westvest wonen 24 mensen. De kamers zijn op de begane grond en de 1e etage tot en met de 3e etage. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De badkamer en de keuken deel je met de andere bewoners. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches  in de gezamenlijke woonkamer of keuken.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je zodat je na een jaar weer zelfstandig kunt gaan wonen. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, samen koffiedrinken met andere bewoners. Elke maandag- en donderdagavond is er een koffie-uurtje in de gezamenlijke ruimte. Je regelt zoveel mogelijk je zaken zelfstandig. Zo kook je bijvoorbeeld je eigen maaltijd.

"Hier werken ervaringsdeskundigen. Zij hebben in dezelfde situatie gezeten als ik en begrijpen me goed. En ze geven me moed om door te zetten!"

Bart, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Westvest 56 in Schiedam. Dit is in het historisch centrum van Schiedam. Je woont in een rustige straat, met een molen en aan het water. De winkels zijn op loopafstand. Zo kun je te voet naar winkelcentrum De Passage. Ook is er een wijkpark dichtbij. Op loopafstand zijn een tram- en bushalte.  Daar kun je de bus of tram pakken naar trein- en metrostation Schiedam Centrum of metrohalte Marconiplein.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.