woonlocatie Stadstimmerwerf

Woonlocatie Stadstimmerwerf zit in een oude kloosterschool en klooster. Op een unieke plek in het historische gedeelte van Schiedam. Er wonen 24 mensen en je hebt je eigen appartement. Met de andere bewoners kun je koffie drinken en samen koken en eten in de kloosterkapel. In buurtcentra vlakbij zijn allerlei activiteiten te doen. Overdag zijn de wooncoaches aanwezig. ’s Nachts is een slaapwacht telefonisch bereikbaar.

Hoe woon je?

Stadstimmerwerf bestaat uit 24 appartementen en zit in een oude kloosterschool en klooster. Er wonen in totaal 24 mensen. Je hebt je eigen appartement, met je eigen voordeur, keuken en badkamer. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches in de ontmoetingsruimte (in de kloosterkapel) of tuin. Er is een videofooninstallatie. Hiermee kun je vanuit je appartement zien wie er voor de deur staat. 

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Rolstoelvriendelijk

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of gamen. Je kunt, als je dat wilt, koffie drinken met andere bewoners in de kloosterkapel. Daar kun je ook samen koken en eten. We hebben regelmatig gezamenlijk overleg met alle bewoners. Je kunt dan meepraten over hoe jij wilt dat dingen geregeld worden bij Stadstimmerwerf.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Westvest 108b in Schiedam. Een unieke plek in het historische gedeelte van de stad. We zitten aan de Korte Haven, omringd door de bekende molens van Schiedam. Op loopafstand vind je 2 supermarkten, de binnenstad en buurtcentra De Erker en Dreesplein. Hier kun je allerlei activiteiten en cursussen doen. Op vrijdag is er een gezellige markt. Vlakbij op de Vlaardingerdijk is een bushalte en ook metrohalte Parkweg is dichtbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.