woonlocatie Roobrughof

Woonlocatie Roobrughof is midden in het centrum van Rotterdam, dicht bij de winkels, horeca, openbaar vervoer en de markt. Er wonen in totaal 27 mensen, verdeeld over groepswoningen en éénpersoonsstudio’s. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.

Hoe woon je?

Bij deze locatie wonen in totaal 27 mensen. Er zijn 3 woningen voor elk 4 bewoners en 1 éenpersoonsappartement op de 3e en 5e verdieping van het wooncomplex Roobrughof. Ook zijn er 13 éénpersoonsstudio's en 1 grotere éénpersoonsstudio op de 1e, 2e, en 4e verdieping van het nabijgelegen wooncomplex Spaanse Poort.  Woon je in een appartement of studio? Dan heb je je eigen voordeur, keuken en badkamer. Woon je in een woning met meerdere mensen? Dan heb je een eigen kamer en deel je de badkamer en keuken met de andere bewoners. Er is een gezamenlijk balkon op de 1e en 2e  verdieping van Spaanse Poort. Er is een lift, maar deze is niet geschikt voor rolstoelen.

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Als je thuiskomt zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, samen koffie drinken met andere bewoners. Op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdagmiddag is er een koffiemoment.
Elke woensdag kookt een vrijwilliger. Je kunt dan, tegen betaling, mee-eten. Dagelijks ben je van 11.00-12.00 uur (maandag tot en met vrijdag) en van 16.00-17.00 (zaterdag en zondadg) welkom op de inloop.  Voor regelzaken en gezelligheid met andere bewoners. Bewoners organiseren regelmatig uitjes. Ook met de feestdagen zijn er leuke activiteiten.

"Roobrughof heeft een open sfeer, is recht voor z’n raap en je kunt er jezelf zijn."

Jeannette, wooncoach

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Roobrughof 96 in Rotterdam, midden in het centrum. Alles wat het stadsleven te bieden heeft is op steenworp afstand: de winkels, horecagebied de Oude Haven, de bibliotheek en de markt op de Binnenrotte. Bovendien zit je op de fiets binnen 10 minuten in het Kralingse Bos. Trein- en metrostation Blaak en de tramhalte zijn op loopafstand.  

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.