woonlocatie Delfshaven

Bij woonlocatie Delfshaven op het Rotterdamse Coolhaveneiland wonen 21 mensen. Je hebt je eigen kamer en deelt de badkamer, woonkamer en keuken. Ben je al wat zelfstandiger? Dan woon je in een doorstroomkamer, met eigen keuken. We eten samen en  je kunt met de andere bewoners tv-kijken of voetballen. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken.

Hoe woon je?

In totaal wonen er 21 mensen bij locatie Delfshaven. De locatie bestaat uit 3 verdiepingen, met 2 gezamenlijke woonkamers en keukens. Op elke verdieping zijn badkamers en toiletten die je deelt met de andere bewoners. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches  in éen van de woonkamers, keukens of tuin. Ook zijn er 4 doorstroomkamers voor bewoners die wat zelfstandiger zijn. Woon je in een doorstroomkamer? Dan heb je je eigen keuken, waar je voor jezelf kookt.

24-uurs begeleiding

Eigen voordeur

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met sporten, schoonmaken, tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt samen koffie drinken met andere bewoners of ’s avonds tv-kijken of spelletjes doen. Woon je niet in een doorstroomkamer? Dan eet en kook je elke avond samen met de andere bewoners. Per dag heeft één bewoner de kooktaak: dit houdt in dat je de boodschappen doet, kookt en de keuken opruimt en schoonmaakt. Elke donderdag kun je ook voetballen met de wooncoaches en andere bewoners .  We vieren de feestdagen samen en organiseren soms een bewonersvakantie.

"Het is avontuurlijk, omdat je hier binnenkomt om iets te leren wat ik als kind niet heb geleerd. Eigenlijk om volwassen te worden. De omgeving is rustgevend. Ik zit graag bij het water naar de boten te kijken. Zo lijkt het net alsof ik op vakantie ben."

Sandra, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Kapiteinsbuurt 95 in Rotterdam. Dit ligt op het Coolhaveneiland in Delfshaven. We zitten tussen metrohaltes Coolhaven en Delfshaven in. Dichtbij is een tramhalte. Je bent dus zo in het centrum van de stad. Er is een supermarkt op loopafstand en winkelstraat de Schiedamseweg  is in de buurt. Het Euromastpark is vlakbij. We zitten op loopafstand van de Maas. Er is dus van alle te doen!

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.