jongerenwoonvorm Nieuwe Ommoordseweg

Jongerenwoonvorm Nieuwe Ommoordseweg is in de Rotterdamse wijk Ommoord, voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je hebt je eigen kamer en er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen en je te ontwikkelen. In een veilige, huiselijk e omgeving. Je eet samen met de andere jongeren en kunt samen tv-kijken of gamen in de woonkamer.

Hoe woon je?

Je woont er in totaal met 10 jongeren, verdeeld over 2 huizen. De huizen hebben 2 verdiepingen en elke verdieping heeft een doorgang naar het andere huis. Je hebt je eigen kamer met een wastafel.  Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De badkamer en keuken deel je met de andere jongeren.  Heb je zin in gezelligheid of een praatje? Dan vind je de andere jongeren en de begeleiders in de woonkamer of de tuin.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Rolstoelvriendelijk

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Samen met jouw ouders of verzorgers. Overdag ga je naar school, stage of (vrijwilligers)werk. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Bijvoorbeeld bij je huishouden of je financiën. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school, je stage of werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Aan het einde van de middag gaat de groepsleiding (eventueel met jou of andere jongeren) koken en eten we samen. Je mag in overleg ook voor jezelf koken. Na het eten kies je zelf wat je gaat doen: naar buiten, naar je kamer of in de woonkamer tv-kijken, gamen of spelletjes spelen. Iedereen heeft een vaste bedtijd, afhankelijk van je leeftijd. Eens per twee weken is er op maandagavond een bewonersvergadering. Deze is verplicht. In het weekend of in de vakanties organiseren we soms uitjes met de groep.

"Dit is een huiselijke groep."

Karin, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Nieuwe Ommoordseweg 64 in Rotterdam. Dit is in de groene Rotterdamse wijk Ommoord, vlakbij metrohalte Graskruid en het grote overdekte winkelcentrum Alexandrium. Er zit ook een supermarkt op loopafstand en binnen 10 minuten fietsen ben je bij de Zevenhuizerplas en het strand Nesseland. 

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.