jongerenwoonvorm Hesselskamp

Jongerenwoonvorm Hesselskamp is op Rotterdam-Zuid en is voor jongeren van 16 t/m 21 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. De locatie bestaat uit 3 huizen, waar in totaal 11 jongeren wonen. We ondersteunen  je om zo zelfstandig mogelijk te wonen en je te ontwikkelen. In een veilige, huiselijke omgeving. Met de andere jongeren  eet je ’s avonds samen en er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.

Hoe woon je?

Hesselskamp bestaat uit 3 huizen: in een groepswoning wonen 5 jongeren en in de andere 2 huizen wonen per huis 3 jongeren. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. Heb je zin in gezelligheid of een praatje? Dan vind je de andere bewoners en de begeleiders in de woonkamer of keuken.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Samen met jouw ouders of verzorgers. Overdag ga je naar school, stage of je (vrijwilligers)werk. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Bijvoorbeeld bij je huishouden of je financiën. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school, je stage of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Je staat 's ochtends op, ontbijt zelf en vertrekt op tijd naar je school of werk. Je bent gemiddeld voor 17.00 uur weer terug. In de groepswoning koken en eten  we van maandag tot en met donderdag samen. Als je kooktaak hebt, kook je samen met de begeleiding. In het weekend kookt de groepsleiding.  Ben je al wat zelfstandiger? Dan koop je zelf boodschappen en kook je voor jezelf.

Rond 18.00 uur gaan we gezamenlijk eten. Na het eten heb je tijd voor jezelf.  Iedereen heeft een vaste bedtijd, afhankelijk van je leeftijd. Je hebt vaste dagen in de week om bijvoorbeeld je kamer op te ruimen en je was te doen. In het weekend kun je logeren bij familie.

"Het ziet er net uit als een gewoon woonhuis!"

Boy, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Hesselskamp 22 in Rotterdam. Dit is in de wijk Zuidwijk in Charlois. Op 10 minuten lopen is het winkelcentrum Zuidplein. Op 3 minuten loopafstand is de winkelstraat Slinge. Tram- en bushalte Langenhorst zijn dichtbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.