jongerenwoonvorm Beesdestraat

Jongerenwoonvorm Beesdestraat  is in de wijk Beverwaard in Rotterdam, voor jongeren tussen de 17 en 22 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je hebt je eigen kamer en er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen en je te ontwikkelen. In een veilige, huiselijke omgeving. Dat doen we stap voor stap. 

Hoe woon je?

Er wonen in totaal 9 jongeren, verspreid over 3 panden. Je hebt er je eigen kamer.  Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. Ieder pand heeft een gezamenlijke woonkamer. De badkamer en keuken deel je met de andere jongeren.  Heb je zin in gezelligheid of een praatje? Dan vind je de begeleiders  in de woonkamer of de tuin van één van de panden.  Als je wat zelfstandiger bent geworden, dan kun je doorstromen naar een pand met eigen toegang en zonder ondersteuning in jouw directe omgeving.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Samen met jouw ouders of verzorgers. Overdag ga je naar school, stage of (vrijwilligers)werk. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Bijvoorbeeld bij je huishouden of je financiën. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school, je stage of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Je staat 's ochtends op, ontbijt zelf en vertrekt op tijd naar je school of werk. Als je dat wilt, kunnen we je wekken. Als je thuis komt  heb je tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld om te sporten, vrienden te ontvangen of te gamen. Of je hebt een gesprek met je begeleider. De meeste jongeren koken en eten zelfstandig. Maar je kunt ook hulp krijgen bij het koken, als je dat nodig hebt. We hebben 1 keer per 2 weken bewonersoverleg, waar allerlei dingen worden besproken. En een paar keer per jaar gaan we er samen op uit, bijvoorbeeld naar een pretpark.

"Ik vind het fijn dat er altijd iemand in de buurt is, als ik dat nodig heb."

Jeffrey, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Beesdestraat 70 in Rotterdam, in de wijk Beverwaard. Dit is een multiculturele wijk, met veel groen in de directe omgeving. Ook heb je sportfaciliteiten in de buurt. Met de fiets ben je zo bij het zwembad. Winkelcentrum Beverwaard zit op loopafstand en ook de tram- en bushalte zijn dichtbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.