behandelcentrum Kromhoutstraat

Behandelcentrum Kromhoutstraat is voor mensen met een licht verstandelijke beperking of psychische problemen, gecombineerd met ernstige gedragsproblematiek. Binnen een afgesproken periode werk je toe naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Daarom woon je tijdelijk in dit centrum. Behandeling speelt daarbij een belangrijke rol. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. 

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit één gebouw met 2 verdiepingen. Er zijn 2 kamers, waar je woont als je het traject start. Ben je toe aan meer zelfstandigheid? Dan kun je doorstromen naar één van de 12 appartementen, met een eigen badkamer en keuken. Bij de locatie horen ook nog 4 woningen die verspreid in de wijk liggen. Heb je zin in gezelligheid of een praatje? Dan vind je de andere bewoners in de gezamenlijke woonkamer, op de begane grond van het gebouw.

24-uurs begeleiding

Eigen voordeur

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. Binnen een afgesproken periode werk je toe naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Daarom woon je tijdelijk in dit centrum. Je krijgt behandeling. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met sporten, gamen of tv-kijken. Of een goed gesprek met je wooncoach. Je kunt, als je dat wilt, samen koffie drinken met andere bewoners.  Soms organiseren we activiteiten, bijvoorbeeld met de feestdagen.

"Hier kan ik echt aan mijn toekomst werken!"

Herman, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Kromhoutstraat 17, in de wijk Prinsenland  in Rotterdam. Een wijk met veel laagbouw, en groen in de buurt. Je vindt er een winkelcentrum op loopafstand en het Kralingsebos is 5 minuten op de fiets. Ook metrohalte Prinsenland is dichtbij, binnen 15 minuten ben je in hartje Rotterdam. Wil je iets doen in de buurt? Zwembad en sportcomplex Alexander is dagelijks open, net als verschillende buurthuizen.

Wat is verder belangrijk om te weten?

  • Op deze locatie krijg je behandeling. Binnen een afgesproken werk je toe naar een zo zelfstandig mogelijk leven.
  • Om te wonen bij Pameijer heb je een indicatie of beschikking nodig.
  • Je betaalt een eigen bijdrage.
  • Wil je weten hoe het zit met bijvoorbeeld je verzekering en of er meubels zijn? Bekijk dan de pagina praktische (geld)zaken bij wonen.

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.