Trainingen vaardigheden en vakkennis

Trainingen voor mensen die willen groeien in hun vakgebied. Of voor mensen die bepaalde beroepsvaardigheden missen en hun kansen op een baan willen vergroten.

Trainingen

Wil iemand groeien in zijn vak? Of mist hij of zij bepaalde beroepsvaardigheden? Dan zijn er allerlei trainingen die ondersteunen bij het vinden én houden van een baan. Ook kan een training een stap zijn richting een vervolgopleiding.

Een opsomming van de trainingen:

 • Theorie- en praktijktraining koken
 • Computervaardigheden (ECDL)

 • Arbeidskwalificatie (AKA)

 • Veilig werken - basis VCA

 • Veilig werken - heftruck

 • Veilig Werken - bosmaaier

 • Veilig werken - motorkettingzaag

 

Doelgroep

 • LVB (18+) en VB

 • GGZ en MO extramuraal

 • Langdurige GGZ

 • Mensen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt (fase 3 of 4, fase b)

Een korte omschrijving van de trainingen:

 

Theorie- en praktijktraining koken

Deze training is voor mensen  die aan de slag willen in het vakgebied koken. Professionele koks en begeleiders leiden de deelnemer toe naar een certificaat op MBO-niveau. De training stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer en bereidt de deelnemer voor op een toekomstige koksopleiding.

Duur

Circa 1,5 jaar (1 jaar voor de snelle leerling, 3 jaar voor de langzamere leerling).

Resultaat

De deelnemer haalt naar vermogen een certificaat op MBO-niveau 1, MBO-niveau 2, of MBO-niveau 3.

Computervaardigheden (ECDL)

In deze training leert de deelnemer de basisbegrippen en -vaardigheden voor het werken op een computer. Aan bod komen: online (digitaal) werken, Word en Excel. De deelnemer kan op verschillende manieren oefenen: thuis achter de eigen computer, via de digitale leeromgeving van Pameijer, of op een plek met ondersteuning.

Resultaat

De deelnemer behaalt het (internationale) certificaat ‘Computervaardigheden (ECDL)’, om door te stromen naar (on)betaald werk.

Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent (AKA)

AKA is een interne opleiding van Pameijer i.s.m. het MBO. Het is een brede assistentenopleiding op het gebied van werknemersvaardigheden op MBO niveau 1. De deelnemer leert hoe hij vakmensen kan ondersteunen en assisteren bij eenvoudige werkzaamheden. Met voldoende beheersing van Nederlands en rekenen kan iemand een beroepsopleiding volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van horeca, zorg, techniek, economie/handel.

Duur

Niveau 1: 1 jaar. Afhankelijk van het niveau en tempo van de deelnemer kan het traject nog 2 keer met 1 jaar worden verlengd. In totaal dus maximaal 3 jaar.

Resultaat

De deelnemer behaalt zijn entreediploma op MBO niveau 1. Hij kan of direct op zoek naar werk of stroomt door naar een beroepsopleiding op MBO niveau 2.

Veilig werken - basis VCA

Mensen die bij een VCA-gecertificeerd bedrijf (willen) werken, hebben een certificaat Basisveiligheid VCA en het Veiligheidspaspoort nodig. De training leert de deelnemer over de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen om ongevallen te voorkomen. De training is specifiek ontwikkeld voor en aangepast aan de doelgroep.

Duur

2 dagdelen. Afhankelijk van het niveau en tempo van de deelnemer kan de duur worden verlengd.

Resultaat

De deelnemer behaalt het certificaat ‘Basisveiligheid VCA’, om door te stromen naar (on)betaald werk.

Veilig werken - heftruck

Mensen die een heftruck willen besturen, mogen alleen handelingen verrichten als zij vertrouwd zijn met de bediening en met de aard van de werkzaamheden. Deze training leert de deelnemer hoe hij veilig werkt met een heftruck en welke regels er zijn voor het werken met een heftruck. De training is specifiek ontwikkeld voor en aangepast aan de doelgroep.

Duur

2 dagen.

Resultaat

De deelnemer behaalt het certificaat ‘Veilig werken met de heftruck’, om door te stromen naar (on)betaald werk.

Veilig Werken - bosmaaier

Deze training is bedoeld voor mensen die aan de slag willen bij groendiensten en hoveniersbedrijven. De training leert de deelnemer over het dagelijkse onderhoud en het veilig en ergonomisch verantwoord werken met de bosmaaier. De training is specifiek ontwikkeld voor en aangepast aan de doelgroep.

Duur

3 dagdelen.

Resultaat

De deelnemer behaalt het certificaat ‘Veilig werken met de bosmaaier’, om door te stromen naar (on)betaald werk.

Veilig werken - motorkettingzaag

Deze training is bedoeld voor mensen die willen werken bij groendiensten en hoveniersbedrijven. De training leert de deelnemer over het dagelijkse onderhoud en het veilig en ergonomisch verantwoord werken met de motorkettingzaag. De training is specifiek ontwikkeld voor en aangepast aan de doelgroep.

Duur

6 dagdelen.

Resultaat

De deelnemer behaalt het certificaat ‘Veilig werken met de motorkettingzaag’, om door te stromen naar (on)betaald werk.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Rotterdam Ahoy verlengt samenwerking met Pameijer

  Sinds vorig jaar zomer worden alle inpandige schilderwerkzaamheden in Rotterdam Ahoy uitgevoerd door een team van Pameijer. De samenwerking verloopt voor beiden succesvol en wordt daarom weer met een jaar voortgezet. Spil in de goede samenwerking is coördinator Richard Dahler, die de cliënten van Pameijer begeleidt in Ahoy. Deze cliënten hebben doorgaans moeite om mee te draaien in de samenleving en geven op deze wijze een belangrijke, positieve bijdrage aan de uitstraling van Ahoy.

  Lees verder
 2. Jubileum boek Atelier Herenplaats te koop!

  Een bijzonder cadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in Outsider Art.

  Lees verder
 3. Pameijer en Buurtwerk werken samen voor breed aanbod aan activiteiten in Prins-Alexander

  Op maandag 26 juni ondertekenden Pameijer en Buurtwerk een samenwerkingsovereenkomst in Prins-Alexander.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.