Ondersteuning vrije tijd & vrijwilligerswerk

Een dagritme opbouwen, onder de mensen zijn, anderen helpen, bewegen en gezond en lekker eten. Dat is waar we mensen bij ondersteunen.

Doen waar je goed in bent

In je vrije tijd doen waar je goed in bent. Een dagritme opbouwen, onder de mensen zijn, anderen helpen, bewegen en gezond en lekker eten. Dat is wat mensen leren op plekken in de wijk waar iedereen gebruik van kan maken. Bijvoorbeeld een ‘Huiskamer van de wijk’ of een buurthuis. Hier geven we de hulpvrager passende ondersteuning.

Afspraken over doelen

We kijken naar wat iemand leuk vindt en graag doet. En we maken afspraken over de doelen die hij wil bereiken. Samen met de mensen die voor hem belangrijk zijn. Zo kan hij zichzelf verder ontwikkelen, staat sterker en krijgt meer grip op het dagelijkse leven. Hij kent mensen in de buurt en staat er niet alleen voor. En kan zijn talenten inzetten voor anderen.

Doelgroep

Mensen in een kwetsbare situatie, bijvoorbeeld door psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking. Zij hebben professionele ondersteuning nodig om hun vrije tijd zinvol te besteden en dagstructuur op te bouwen of te onderhouden. Ondersteuning kan gericht zijn op zowel de individuele hulpvrager als op het (mantel)zorgsysteem eromheen.

Resultaat

 • De hulpvrager heeft een zinvolle dagbesteding: onbetaald werk met of zonder ondersteuning.

 • Hij heeft een evenwichtig dag- en nachtritme en kan dit ritme volhouden.

 • Hij kan zijn vrije tijd indelen en is bijvoorbeeld lid van een club of vereniging.

 • Minder overlast in de buurt.

 • De mantelzorg is ontlast.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Opening expositie Raymond in politiecomplex Veilingweg

  De Rotterdamse politie-eenheid en Galerie Atelier Herenplaats van Pameijer slaan de handen inéén voor een bijzonder event: kunstenaar Raymond opent op dinsdag 16 mei zijn eerste solo-expositie van 20 werken in het politiecomplex aan de Veilingweg.

  Lees verder
 2. Aafje en Pameijer starten Buurtcirkel voor eenzame ouderen

  Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen al jaren toe. Ook in Ridderkerk. Hoewel veel mensen op steeds latere leeftijd een actief (sociaal) leven hebben, zien we ook dat de eenzaamheid onder ouderen groeit. Om dit tegen te gaan is Aafje gestart met ‘Buurtcirkel’. Dit is de eerste buurtcirkel in Nederland, gericht op kwetsbare eenzame ouderen.

  Lees verder
 3. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.