Kies je koers

Kies je koers is een programma op de computer of tablet waarmee jongeren beter leren omgaan met alledaagse situaties. En inzicht krijgen in hun wensen en mogelijkheden.

Voor wie

​Voor jeugdigen - (L)VB - die alledaagse keuzes willen leren maken.

Ondersteuning

​Kies je koers is een online programma waarmee jeugdigen beter met alledaagse situaties leren omgaan. Het biedt toekomstgerichte ondersteuning en versterkt vaardigheden die nodig zijn bij dagelijkse situaties. Het leert jongeren antwoord geven op vragen als: wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik belangrijk? Via interactieve e-learning doen ze competenties op voor een zelfstandiger bestaan. De tool ondersteunt bij 6 levensgebieden: Mijn geld, Mijn vrienden en relaties, Mijn huis, Mijn opleiding, Mijn baan en Mijn gezondheid. Wensen en mogelijkheden voor de toekomst staan centraal.

Resultaat

​Jongeren krijgen meer inzicht in hun mogelijkheden, bouwen zelfvertrouwen op en worden weerbaarder.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Idee collega Els beloond in campagne ‘Word verN!EUWert

  De campagne ‘Word verN!EUWert’ beloont de 5 beste ideeën om de zorg te vernieuwen met 10.000 euro. Onze collega Els Hijlkema is één van de winnaars met haar idee LVeeeBeeeee(ert).

  Lees verder
 2. Gezinsondersteuning: werken aan goed genoeg ouderschap

  Pameijer ondersteunt ouders en kinderen in hun gezinssituatie. Zowel bij praktische problemen als bij complexe opvoedingsvraagstukken. Aansluiten bij wat alle gezinsleden nodig hebben is een voorwaarde om stappen te kunnen zetten.

  Lees verder
 3. ‘’Ga het gesprek aan en zeg niet hoe het moet”

  Als gezinsondersteuner komt Nelly Kik bij gezinnen met verschillende achtergronden thuis. Hoe verschillend hun situatie ook is, één ding hebben ze gemeen. ‘Uiteindelijk willen alle ouders dat hun kinderen goed en gezond groot worden.’

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.