Kies je koers

Kies je koers is een programma op de computer of tablet waarmee jongeren beter leren omgaan met alledaagse situaties. En inzicht krijgen in hun wensen en mogelijkheden.

Belangrijke thema’s

Met online begeleiding kunnen jongeren individueel werken aan thema’s die voor hen belangrijk zijn. Ze krijgen meer inzicht in hun mogelijkheden, bouwen zelfvertrouwen op en worden weerbaarder.

Het programma ondersteunt bij de levensterreinen:

 • geld
 • vrienden en relaties
 • huis
 • opleiding
 • werk
 • gezondheid

De wensen en mogelijkheden voor de toekomst staan centraal: wat wil ik en wat kan ik.

Duur

Afhankelijk van het arrangement.

Doelgroep

Jongeren van 14 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking. Ze vinden het moeilijk om zich staande te houden in de samenleving en hun leven op orde te krijgen. Ze hebben behoefte aan ondersteuning op praktisch en emotioneel vlak (gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen).

Resultaat

Jongeren met een licht verstandelijke beperking gaan beter om met alledaagse zaken. Zowel op praktisch als emotioneel vlak.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Aafje en Pameijer starten Buurtcirkel voor eenzame ouderen

  Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen al jaren toe. Ook in Ridderkerk. Hoewel veel mensen op steeds latere leeftijd een actief (sociaal) leven hebben, zien we ook dat de eenzaamheid onder ouderen groeit. Om dit tegen te gaan is Aafje gestart met ‘Buurtcirkel’. Dit is de eerste buurtcirkel in Nederland, gericht op kwetsbare eenzame ouderen.

  Lees verder
 3. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.