Kies je koers

Kies je koers is een programma op de computer of tablet waarmee jongeren beter leren omgaan met alledaagse situaties. En inzicht krijgen in hun wensen en mogelijkheden.

Voor wie

​Voor jeugdigen - (L)VB - die alledaagse keuzes willen leren maken.

Ondersteuning

​Kies je koers is een online programma waarmee jeugdigen beter met alledaagse situaties leren omgaan. Het biedt toekomstgerichte ondersteuning en versterkt vaardigheden die nodig zijn bij dagelijkse situaties. Het leert jongeren antwoord geven op vragen als: wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik belangrijk? Via interactieve e-learning doen ze competenties op voor een zelfstandiger bestaan. De tool ondersteunt bij 6 levensgebieden: Mijn geld, Mijn vrienden en relaties, Mijn huis, Mijn opleiding, Mijn baan en Mijn gezondheid. Wensen en mogelijkheden voor de toekomst staan centraal.

Resultaat

​Jongeren krijgen meer inzicht in hun mogelijkheden, bouwen zelfvertrouwen op en worden weerbaarder.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Ook leuk om te lezen

 1. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 2. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 3. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.