Ik Boekje

Het Ik boekje is een schakel tussen ondersteuners en andere belangrijke personen van iemand die zich niet goed kan uiten.

Ipad app

Het Ik Boekje is een app voor de iPad voor iemand die zich niet goed in woorden kan uiten. Het is een schakel tussen ondersteuners en andere belangrijke personen. Alles wat belangrijk is voor iemand, kan hij of zij in het boekje (laten) zetten. Met tekst maar ook met foto’s, audio of video.

Meer begrepen

Het Ik Boekje laat zien wat iemand meemaakt, hoe je emoties en gedrag herkent en hoe je daarmee omgaat. Zo kan iemand zoveel mogelijk op dezelfde manier worden begeleid c.q. benaderd. Hierdoor voelt hij/zij zich meer begrepen. En het helpt bij de communicatie tussen zorgverleners en familie/verwanten.

Het Ik boekje heeft 3 functies:

 • Emoties: een hulpmiddel om emoties en gedrag te herkennen. En advies over hoe je hiermee omgaat.

 • Profiel: met belangrijke informatie. Zoals medicijngebruik, hoe iemand benaderd wil worden, uitleg over sondevoeding, uitleg over een epileptische aanval.

 • Dagboek: met video, audio en foto’s laten verwanten en begeleiders zien wat iemand meemaakt. Gedragstherapeuten gebruiken de app om nieuwe oefeningen te laten zien aan verwanten en begeleiders.

Doelgroep

Mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Met name kinderen en jongeren voor wie het moeilijk is om zichzelf te uiten. Maar de app is ook geschikt voor volwassenen en ouderen.

Resultaat

 • Het Ik boekje bevordert een eenduidige benadering en reactie op emoties en gedrag van mensen met een ernstige meervoudige beperking.

 • Door escalaties en onbegrip te minimaliseren is er meer aandacht voor ontwikkeling en goede omgang/ begeleiding.

 • Het bespaart begeleidingstijd door gericht in te gaan op emoties of communicatief gedrag.

 • Het voorkomt/ vermindert (gedrags-) problemen.

 • Het Ik boekje draagt bovendien bij aan een efficiëntere samenwerking tussen begeleiders, therapeuten en verwanten.

 

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder
 2. GoOV wint Achmea-pitchevent

  De GoOV-app, waarmee mensen zelfstandig kunnen reizen in het OV, is uitgeroepen tot winnaar van het Achmea-pitchevent. Dit middel zet Pameijer regelmatig in om mensen te ondersteunen.

  Lees verder
 3. Samenwerken aan toegankelijke games voor mensen met een beperking

  Op donderdag 3 november gaan ondernemers samen met Pameijer de uitdaging aan om bestaande en nieuwe games toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit gebeurt tijdens de Health Innovation Challenge onder leiding van het ondernemerschaps-expertisecentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.