Fotovoice

In deze cursus leren mensen om te gaan met stigma en zelfstigma. En gaan ze op zoek naar hun eigen talenten en kwaliteiten.

Voor wie

​Voor volwassenen - GGZ en/of verslavingsachtergrond - die zich beperkt voelen door stigma of zelfstigma. Een stigma is een negatief (voor)oordeel.

Ondersteuning

​Fotovoice is een training van 12 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur met gemiddeld 6 deelnemers per groep, onder begeleiding van 2 ervaringsdeskundigen. Deelnemers maken in een persoonlijke en interactieve setting een bewustwordingsproces door over wat stigma met hen doet. Ze gaan (opnieuw) op zoek naar hun eigen talenten en kwaliteiten die vaak door stigma en zelfstigma uit beeld zijn geraakt. Deelnemers werken toe naar een presentatie met hun in de training gemaakte foto's en verhaal. In de laatste bijeenkomst vertellen ze - aan de hand van 2 foto's - hun eigen verhaal aan een zelfgekozen publiek. Het publiek wordt uitgenodigd om hun ervaringen ook te delen. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

​Uit onderzoek blijkt dat iemands psychisch welbevinden en zelfvertrouwen toenemen. En door een positievere beeldvorming over mensen met een psychiatrische achtergrond draagt het ook bij aan begrip, sociale cohesie en participatie.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Housing First doorbreekt vicieuze cirkel

  Sinds 2017 werkt Mozaïk, onderdeel van Pameijer, aan het Housing First project in Bergen op Zoom. In dit project krijgen langdurig daklozen een woning aangeboden in combinatie met verplichte ondersteuning. Hoofddoel is het creëren van rust en stabiliteit, zodat perspectief op herstel ontstaat.

  Lees verder
 2. Convenant GGZ

  Voor mensen die (langdurig) in een klinische setting hebben doorgebracht, is de overstap naar zelfstandig wonen groot. Daarom hebben we met Parnassia en GGZ Delfland afspraken gemaakt, waarbij behandeling en begeleiding zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

  Lees verder
 3. Pameijer Werkt wint innovatieprijs West-Brabant

  Op donderdag 15 november won Pameijer Werkt de innovatieprijs West-Brabant. De D6-gemeenten (waaronder Roosendaal) roemen onze aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen naar passend werk. Met de innovatiebonus kunnen we nu ook mensen in West-Brabant helpen.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.