Fotovoice

In deze cursus leren mensen om te gaan met stigma en zelfstigma. En gaan ze op zoek naar hun eigen talenten en kwaliteiten.

Stigma en zelfstigma

In de cursus Fotovoice maken mensen met een psychiatrische achtergrond of een beperking een bewustwordingsproces door over stigma en zelfstigma. En wat dat met hen doet. Dit gebeurt in een persoonlijke en interactieve setting (met gemiddeld 6 personen per groep).

Talenten en kwaliteiten

In de cursus gaan de deelnemers (opnieuw) op zoek naar hun eigen talenten en kwaliteiten, want deze zijn vaak ondergesneeuwd door stigma en zelfstigma. Uiteindelijk werken ze toe naar een presentatie met hun foto’s en verhaal. Aan de hand van twee foto’s vertellen deelnemers hun eigen verhaal aan een publiek. Centraal daarin staat wat stigma en zelfstigma met hen doet. Het publiek in de zaal deelt ervaringen om zo over en weer begrip te kweken.

Duur

12 bijeenkomsten van 2 uur in maximaal 2 maanden.

Doelgroep

Mensen met ervaring met stigma (LVB, VB, GGZ).

Resultaat

Fotovoice draagt bij aan begrip en een minder negatieve beeldvorming voor mensen met een beperking of psychiatrische achtergrond. Cliënten leren hun gedachten en ideeën over te brengen. Het draagt bij aan sociale cohesie en participatie.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.