Vaccineren

Het is goed nieuws dat steeds meer mensen gevaccineerd zijn tegen corona. We zien dit als een stap vooruit voor iedereen in onze samenleving. Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Wel hopen we dat je kiest voor vaccinatie. Want als veel mensen zich laten vaccineren komen we dichterbij een leven zonder coronaregels.

Informeer jezelf

We hebben hier betrouwbare informatie verzameld zodat je jezelf goed kan informeren. Bijvoorbeeld over waarom je je zou laten vaccineren en hoe het vaccineren gaat. Waar je informatie in eenvoudige taal of in andere talen vindt. Bekijk de filmpjes met uitleg en informatie. En we beantwoorden veelgestelde vragen over het vaccineren. Zo kan je zelf bepalen of je de vaccinatie wil.

Uitleg, in eenvoudige taal en andere talen

Download de informatie van Rijksoverheid over coronavaccinatie in het Nederlands of in een andere taal zoals Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Pools, Roemeens, Somalisch, Spaans, Surinaams en Turks.

Steffie legt vaccineren eenvoudig uit in het Nederlands en in andere talen zoals het Arabisch, Engels, Papiaments, Pools, Roemeens, Somalisch, Tigrinya en Turks.

Ben je jong en fit? Waarom zou je je laten vaccineren?

Heb je een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen en ben je jong en fit? De ziekenhuisopnames dalen, terrassen zijn open en je kan weer meer met meer mensen afspreken. Kortom, we kunnen weer veel meer. Waarom zou je je dan toch laten vaccineren? Putri Hintaran, arts infectiebestrijding, legt het uit in dit filmpje van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Praat erover

Heb je nog vragen of twijfel je? Bespreek dit op locatie, met familie, verwanten of vrienden. Doe dit open en met aandacht voor elkaar. Zonder de ander te willen overtuigen. Wil je met een arts, een ervaringsdeskundige of iemand van het Medisch Team van Pameijer praten? Mail dan naar veilig@pameijer.nl voor een afspraak

De praatplaat 'Prik tegen corona' geeft eenvoudige uitleg over het prikken tegen corona om meer te weten te komen over het prikken.

Bekijk de praatplaat

De overheid geeft informatie over de coronavaccinatie en antwoorden op veel vragen op

Ga naar de website

Steffie legt eenvoudig uit over vaccineren en hoe dat werkt.

Ga naar de website

Voorbereiden op de vaccinatie

Heb je een afspraak voor de vaccinatie gemaakt? Je kunt je alvast voorbereiden. Je begeleider kan je daarbij helpen. Zo ga je meer ontspannen naar het vaccinatiemoment toe.

Bekijk het stappenplan in de flyer om je voor te bereiden op de vaccinatie. Zo weet je wat je kunt verwachten. En voorkom je dat je iets vergeet.

Wil je weten wat degene die vaccineert precies doet? Bekijk dit filmpje:

Houd je aan de basisregels na de vaccinatie

Met de vaccinatie zet je de 1e stap. Een stapje dichterbij een leven zonder coronaregels. Houd vol en blijf je houden aan de basisregels. Bekijk in dit filmpje over na de vaccinatie:

De CoronaCheck-app

Met de CoronaCheck-app kunt je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. Je krijgt twee QR-codes: een Nederlandse QR-code en een internationale QR-code. Wil je weten hoe de CoronaCheck-app werkt? Kijk op coronacheck.nl. Pameijer Media probeerde de CoronaCheck-app uit:

Vraag en antwoorden van Pameijer

Vragen over vaccineren beantwoord door Arnold, bestuurder Pameijer en Didi, arrangeur en lid medisch team.

Feiten en fabels over het coronavaccin

Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft in dit filmpje antwoord op al je vragen rondom het coronavaccin.

Laat jij je vaccineren?

Niels, Ronald en Freddy van Pameijer Media zijn er over uit: zij laten zich straks vaccineren. Ze leggen uit welke twijfels ze hadden en waarom ze uiteindelijk toch kiezen voor het vaccineren.

Vlog Arnold over zijn vaccinatie tegen corona

Onze bestuurder Arnold heeft zijn vaccinatie tegen corona gehaald. Best wel een beetje spannend, maar is heel blij dat hij het gedaan heeft. Want als we ons laten vaccineren, werken we er samen aan om weer terug te keren naar het normale leven. Bekijk hieronder zijn vlog.

Eelco: "weer terug naar normaal"

"Vaccineren is belangrijk. Ik ben vaak ziek geweest en wil geen corona. Als we ons allemaal laten vaccineren, dan kunnen we weer afspreken met andere mensen. Ik hoop dat we snel weer alles kunnen doen.” Eelco Joosten, voorzitter van de cliëntenraad GZ van Pameijer.

Huub: "Er is licht aan het einde van de tunnel"

Huub, voorzitter van de centrale verwantenraad GZ, heeft een hekel aan de mondkapjes en alles wat bij corona hoort. Hij kijkt er naar uit om weer alles te kunnen doen. Net als zijn dochters Lisa en Julia. Zijn oproep? Laat je vaccineren! Bekijk hier zijn vlog

Nieuwsbrief voor cliënten en naasten

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en achtergrondverhalen en meld je aan via www.pameijer.nl/nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatisch de digitale nieuwsbrieven van Pameijer of de digitale nieuwsbrief van de centrale verwantenraad GZ.

Veelgestelde vragen

 1. Waar vind ik meer informatie over vaccineren tegen corona?
 2. Ik zoek uitleg in een andere taal
 3. Wat wordt er geregistreerd, door wie en waarom?
 4. Moet ik betalen voor de vaccinatie tegen het coronavirus?
 5. Hoe lang beschermd het vaccin tegen corona?
 6. Ik ben gevaccineerd en heb klachten krijg die bij corona passen. Wat moet ik doen?
 7. Moet ik na vaccinatie nog een mondkapje dragen?
 8. Ik ben een beetje bang voor de prik, wat kan ik doen?
 9. Van wie krijg ik de vaccinatie?
 10. Welk vaccin krijg ik?
 11. Hoe weet ik zeker dat het veilig is om mij te laten vaccineren?
 12. Is een vaccinatie tegen het coronavirus verplicht?
 13. Waarom zou ik mij laten vaccineren?
 14. Wanneer kan ik gevaccineerd worden?
 15. Wat is een vaccin?

Vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Misschien staat het antwoord op de website van de overheid: www.coronavaccinatie.nl. Heb je persoonlijke of individuele vragen? Bespreek deze dan op locatie, met familie, verwanten of vrienden. Of meld je aan voor een van gespreksmogelijkheden in de online huiskamers.